Esküvő Bécsben

Káprázatos ruhák, élénk színek, mennyei ételek, egzotikus tradíciók, világhírű sztárvendég. Ez csupán néhány ismertetőjegye a dúsgazdag, indiai üzletember, Parth Jindal és a gyönyörű Anushree Jasani három napos bécsi luxus esküvőjének.

Eljegyzésükre még 2015 májusában került sor, melyet szintén nem apróztak el: Mumbaiban tartották 2000 vendéggel, akik között politikai vezetők, illetve indiai nagyvállalatok vezérigazgatói is voltak. A vőlegény, a JSW Group konglomerátum vállalat örököse, a profi futball klub, a Bengaluru FC vezérigazgatója és a JSW Sport igazgatója. Ebből kifolyólag gondolhatjuk, hogy ezen az örömteli eseményen bizony nem spóroltak semmivel.

Indiai luxus esküvő

Fotó: Mili and Sid Ghosh

Luxus esküvő

Fotó: Mili and Sid Ghosh

Ez már csak azért is igaz, mivel az indiai esküvők a jegyespár életére nézve is nagy jelentőséggel bírnak. A gyönyörű ruhák, ékszerek és dekorációk, fenséges ételek, valamint elképesztő helyszínek mind a bőség, gazdagság bevonzására hivatottak. Éppen ezért a nyugati kultúrákban megszokott pasztell árnyalatok helyett, itt a vörös és az arany dominálnak, hiszen ezek a jólét, a gazdagság, az öröm és a ragyogó tűz színei. Az indiai házasságkötések során sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az esemény lelki, vallási oldalára, mint a hivatalos vonatkozásaira. A menyasszony és a vőlegény testileg, szellemileg és lelkileg megtisztulva kötik össze sorsukat és karmájukat.

A több napon át tartó szertartás hatással lesz a pár egész házasságára, ezért nagyon fontosnak tartják ilyenkor a pozitív cselekedeteket, a hálát, melyet a vendégsereg felé is közvetítenek. Ezen a fényűző eseményen például a hatalmas násznépnek teljesen kibéreltek három bécsi luxushotelt. A hozzávetőlegesen 1000 vendéget ajándékcsomagok várták, melyben többek között prémium csokoládék és másnaposság elleni szerek kaptak helyet. A jeles esemény alkalmából az Air India még külön járatokat is indított.

Maga a ceremónia május 9-én, hétfőn zajlott le, de előző este már nagyszabású vacsorát tartottak, melyet Enrique Iglesias fellépése tett még felejthetetlenebbé. Ennek a „kis” felvezetőnek a lélegzetelállítóan gyönyörű Hofburg Palotát választották helyszínéül, mely Bécs belvárosának egyik legmonumentálisabb éke.

Indiai esküvő

Fotó: chhory.com

A vendégek számából sejthetjük, hogy igazán színes társaság ünnepelte a menyasszony és a vőlegény egybekelését. Részben ebből kifolyólag a menü sem merülhetett ki az indiai konyha – egyébként gazdag – választékában. Az ételek között helyet kaptak az indiai mellett olasz, francia, koreai és japán fogások is. Utóbbit pedig nem más biztosította, mint a hazánk fővárosában, az Erzsébet téren fellelhető Nobu Budapest étterem.

A luxus esküvő a pompázatos barokk kastély, a Belvedere Palota udvarán zajlott. A nyári rezidenciaként funkcionált meseszép épület kertjét különleges virágok és fák teszik varázslatossá, mely ezáltal méltó helyszínéül szolgálhatott a nagyszabású rendezvénynek.

Amennyiben hiszünk az indiai hitvallásnak, és az esküvő valóban komoly kihatással lesz Parth Jindal és Anushree Jasani közös életére, akkor irigylésre méltó boldogságban, szeretetben és anyagi jólétben fognak eltelni az előttük álló évtizedek.

Megosztás: